Bejelentés


Egyekért Egyesület Élnünk, holnap is itt kell !


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
Mennyit késik, vajon merre jár?

A címként szereplő kérdést gondolom már sokan feltették magukban. Ez olyan kérdés, amire az ember nagyon sok esetben szeretné tudni a választ, lehetőleg azonnal. Igen, én is pont így gondolom ezt, mivel az ember, ha utazik rendszeresen, vagy ha csak alkalmanként is, szeretné tudni, hogy késik-e a vonat, amivel utazni szeretne, vagy rendesen közlekedik.
A 21. században a MÁV-Trakció is úgy gondolta, innovációba kezd és a gazdasági nehézségek ellenére a MÁV Csoport tagja térinformatikai alapú fejlesztésekbe kezdett. A fejlesztések egyike az ún. Elektronikus Menetigazolvány Rendszer (EMIG). A több funkciós alkalmazásnak, egyik fő feladat térinformatikai szempontból, a vontatójárművekre, azaz a mozdonyokra szerelt fedélzeti berendezésekről (MFB) kapott adatok, benne a GPS pozíciók fogadása, tárolása, feldolgozása. Az EMIG nyilvános formája a civil felhasználók számára is elérhető. A rendszer tartalmaz információkat arra irányulóan, hogy elindult-e a vonat egy adott állomásról, van-e késése, hol tartózkodik az adott időpontban (az adott időpont természetesen a valós idő). Az EMIG mindenki számára szabadon elérhető a cikk alján található linkre kattintva. A térképen a vasút vonalakat lehet látni és zöld színű pontokként ábrázolva vannak feltüntetve a vonatok. A vonatok haladását és annak irányát a ponthoz kapcsolódó piros színű nyíl mutatja. Az a pont, melyhez nincs nyíl kapcsolva álló helyzetben van. Felhívnám mindenkinek a figyelmét arra, hogy az Elektronikus Menetigazolványban megjelenő, a vonatok menetrendszerű, illetve késéssel történő közlekedésével kapcsolatos információk csak tájékoztató jellegűek. Előfordulhatnak apróbb technikai problémák, amik miatt esetleg más adatok láthatók, mint amik a valóságnak megfelelnek.
Elektronikus Menetigazolvány megtekintése

-=Pointsman=- 2010.02.01.

>>Klikk Ugrás az oldal tetejére Klikk<<
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!